عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

لزوم توجه به آبخیزداری برای جلوگیری از خسارت سیلاب‌ها

جام جم آنلاین از ظرفیت‌های فراموش شده مقابله با بیابان‌زایی گزارش می‌دهد

دیپلماسی خاک می‌خورد | ‌مدیریت گرد و غبار در فراموشی

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه در کشورمان ظرفیت‌های دانشگاهی و دانش‌بنیان مناسبی برای مدیریت منابع بیابان وجود دارد، گفت: برای استفاده از این پتانسیل‌ها نیاز است که دیپلماسی قویتری داشته باشیم و از ظرفیت کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی بیشتر استفاده کنیم.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه در کشورمان ظرفیت‌های دانشگاهی و دانش‌بنیان مناسبی برای مدیریت منابع بیابان وجود دارد، گفت: برای استفاده از این پتانسیل‌ها نیاز است که دیپلماسی قویتری داشته باشیم و از ظرفیت کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی بیشتر استفاده کنیم.
کد خبر: ۱۴۰۸۳۴۱

به گزارش جام جم آنلاین، وحید جعفریان افزود: کشور ما در زمینه مدیریت منابع بیابان پتانسیل‌های قابل توجهی دارد و می‌تواند در ارائه این تجارب موفق به کشورهای همسایه موفق عمل کند.

‌وی افزود: مقالات محققان کشورمان در حوزه بیابان در محافل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد توجه قرار می‌گیرد و مشخص است که ظرفیت دانشگاهی و دانش‌بنیان کشور در این حوزه قابل توجه است. برای نمونه از دانش هواشناسی و مدیریت سرزمین مناسبی در کشور برخوردار هستیم.  

‌ مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه می‌توان از این پتانسیل برای بهبود شرایط کشور و منطقه استفاده کرد، به جام جم آنلاین گفت:‌ برای استفاده از این پتاسیل نیاز است که دیپلماسی قویتری داشته باشیم و‌ بتوانیم از ظرفیت‌های بین المللی به شکل مطلوب‌تری استفاده کنیم.

جعفریان با اشاره به اینکه یکی از این ظرفیت‌ها‌ کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی است، عنوان کرد: این درحالی است که به نظر می‌رسد استفاده از این ظرفیت در کشور مغفول مانده است.

وی با اشاره به اینکه کشورمان باید جایگاه قویتری در محافل بین‌المللی مرتبط داشته باشد، افزود:‌ به ویژه در کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی باید حضور پررنگ‌تری داشته باشیم تا از این طریق بتوانیم دیپلماسی مدیریت گرد و غبار را تقویت کنیم.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به این پرسش که آیا ‌ وزارت امور خارجه در این خصوص منفعل عمل می‌کند؟ گفت: در پانزدهمین نشست‌ کنفرانس اعضای کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی که مهمترین نشست نیز محسوب می‌شود از کشور ما هیچ نماینده‌ای حضور نداشت. این درحالی است که در این نشست تصمیمات مهم برای دو سال آینده گرفته می‌شود.

جعفریان درباره اینکه پیامدهای این بی‌توجهی چیست؟ عنوان کرد: کشورهایی مانند عربستان و ترکیه پر رنگ‌تر در این نشست‌ها حاضر می‌شوند، این درحالی است که  ممکن است برخی کشورها در این نشست‌ها ملاحظات دیگری را نیز دنبال کنند.‌

به گفته وی کشورهای دیگر با اینکه ظرفیت‌های کمتری نسبت به ما‌ دارند در این حوزه جریان سازی می‌کنند تا بتوانند از این روند سود ببرند.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان ‌منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: براساس مصوبه مجلس ما عضو کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی هستیم و برای این مهم حق عضویت نیز پرداخت می‌کنیم. به همین دلیل باید بتوانیم بیشترین سود و اثر گذاری را در راستای تامین منافع ملی خود داشته باشیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها